Čištění stropnice vyžaduje opatrný postup!

Stropnice je tvořena pěnou a látkou. Celý to je nalepený na laminátovym korpusu.

Stropnice se za žádných okolností nesmí tepovat! Vlivem vlhka a silného podtlaku bychom narušili lepidlo mezi pěnou a korpusem a stropnice by se nám ihned nebo za nějaký čas odlepila.

Čístí se následovným a nikdy jiným způsobem:

Namícháme si Pol Star (KochChemie) 1:5-1:10 a pomocí rozprašovače si zafoukneme utěrku nebo stropní látku. Doporučuju postřikovač Kwazar – jediný rozprašovač, který funguje při otočení postřikovačem vzhůru (díky závaží na sběrné hadici).

Čisticím roztokem šetříme – rozhodně nepromáčet, ale jen navlhčit. Extrémní vlhkost by opět mohla narušit pevnost lepidla, takže postupujeme jen povrchovým čištěním.

Čistíme od středu stropnice směrem ven z auta. Od nejčistší, po nejšpinavější část stropnice pomocí mikrovláknových utěrek, kterými vytíráme špínu ven.

Lze si také lokálně pomoci kartáčkem na kůži.

MŮJ TIP: Jsou znečištění, které ze stropnice prostě nedostaneš, jako jsou motorové oleje, otisky pneumatik, šmír a další (nemůžeš kvůli lepidlu použít agresivní chemii). Takže když už se taková věc stane, tak na novém vozu uplatni havarijní pojištění a nech stropnici vyměnit. Pokud takovou možnost nemáš, tak se radši drž mýho motta: „Lepší špinavá stropnice, než svěšená stropnice.“